GGZ

Een op vier mensen krijgt in zijn of haar leven te maken met een geestelijk gezondheidsprobleem. Ook jij kent vast iemand die aan een psychische aandoening lijdt. Psychische kwetsbaarheid is alomtegenwoordig in onze samenleving.

De vermaatschappelijking van de zorg brengt goed nieuws met zich mee. Patiënten krijgen meer en meer de mogelijkheid om thuis, in hun vertrouwde context, met zorgen omringd te worden.

Tegelijk betekent dit echter ook een behoorlijke verantwoordelijkheid voor de zorgaanbieders en hulpverleners. SEL Amberes tracht, samen met de partners uit de geestelijke gezondheidszorg, ondersteuning hierin te bieden. Door deel te nemen aan de vergaderingen van het SaRa Netwerknetwerkcomité en de werkgroepen advies en coaching eerstelijn en mobiele teams. Het psy-MDO werd in het leven geroepen om de hulpverleners naast de cliënt te ondersteunen.


Wil je meer weten over het thema geestelijke gezondheidszorg? Zit je met een vraag over de zorg voor je cliënt? Aarzel dan niet om een SEL-coördinator te contacteren!