Zorgparking

Zorgverstrekker_1


Binnen district Antwerpen loopt momenteel het project Zorgparking van SEL Amberes in samenwerking met Stad Antwerpen.


Dokters, verplegers en andere zorgverstrekkers vinden in het district Antwerpen niet altijd een parkeerplaats dicht bij de woning van hun patiënt. Daardoor lopen hun huisbezoeken vertraging op. Nochtans zijn er in veel straten wel parkeermogelijkheden, maar dan op privéplaatsen: voor de oprit of garage van bewoners.

Het pilootproject ‘ZorgParking’ wil dit parkeerprobleem oplossen door privé-parkeerplaatsen open te stellen voor zorgverstrekkers. Ze kunnen er gratis en gedurende 45 minuten parkeren tijdens huisbezoeken.

Bewoners die de parkeerplaats voor hun oprit of garage ter beschikking willen stellen, kunnen zich aanmelden via www.zorgparking.be. Met een sticker op hun garage tonen ze dat zorgverstrekkers er tijdens huisbezoeken mogen parkeren.

De zorgverstrekker plaatst een kaart met zijn contactgegevens achter de voorruit van zijn auto. Zo kan een bewoner de zorgverlener contacteren om de plaats vrij te maken als het nodig is. Zorgverstrekkers krijgen deze kaart als ze zich registreren op www.zorgparking.be.
Voor meer informatie kan je terecht bij Liane De Boeck - projectcoördinator Zorgparking.Klik onderstaande link om de clip te bekijken:

https://vimeo.com/promotime/download/149798011/f7d1fd4d7f